Novosti

Hrvatsku, podijeljenu u četiri okusom karakteristične regije – Istru, Slavoniju, Dalmaciju i središnju Hrvatsku – će na Zelenom tjednu predstaviti pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, uz nacionalni restoran s tradicionalnim jelima.

Hrvatska izvozi poljoprivredne i prehrambene proizvode u 144 zemlje, pri čemu prvih 15 izvoznih odredišta zauzima 85% ukupnog izvoza tih proizvoda. Na hrvatskom tržištu nazočni su proizvodi iz 135 zemalja, a prvih 15 zemalja zauzima 87 posto ukupnog uvoza poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Ministrica Marija Vučković potpisala je u četvrtak, 12. prosinca 2019., sedamnaest ugovora za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja ukupne vrijednosti gotovo 1,7 milijuna kuna, što je milijun više nego 2018. godine. Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javni poziv s ciljem učinkovitijeg ostvarivanja uzgojnih ciljeva.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je novih 124 ugovora korisnicima iz Natječaja za financiranje projekata u 2019. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.